„Nagyon vágytam arra, hogy megismerjem önmagam” – fontos döntéseket kellett meghoznia Veréb Tomi, énekesnek.

Szerző: Nagy Natasa 2024. március 8.

Az előadóművész – a Kulissza közel egyórás podcastjában – őszintén mesélt az elmúlt években meghozott döntéseiről, a válása utáni újrakezdés mélységeiről és magasságairól, illetve zenei pályája megújításáról, és ezzel összefüggésben a Curtissel való együttműködésről az Andale című dalban. 

Fotó: Győri-Forgács Bea

Veréb Tomiról van – vagy inkább, volt – egy kialakult kép: a jófiú, a korrekt srác, aki mindig jól fogalmaz, és megfelel a társadalmi elvárásoknak, nincsenek botrányai, és tudatosan éli az életét. Ezzel a képpel számolt le az énekes a tavalyi évben. 

 

„Mindig is azt éreztem, hogy több vagyok annál, minthogy azt mondják rólam: itt a szépfiú, a Rómeó, a musicalből. ...Én soha nem voltam az a steril valaki, amilyennek – általam nem teljesen függetlenül – valamiért bemutattak a közönségnek.

 

Az énekes azt is részletesen elmesélte, milyen felismeréseket hozott életébe a válás, és hogyan vett új irányt az élete. Egy hétéves kapcsolat után, főleg, ha fiatalon ismerjük meg a párunkat, a szakítás vagy válás érzelmileg fájdalmas, sőt félelmetes tud lenni. Hosszú évek alatt, akarva akaratlanul, a párunk tükrében kezdjük látni magunkat, így amikor ez a kapcsolat megszakad, nem könnyű újra keretezni az életünket. Így volt ez az énekes, színész esetében is, aki korábban az Operett Színházzal kapcsolatban hozott hasonlóan kemény döntést. 

 

„Szerintem ezek nagyon fontos lépések. Nem akarom azt mondani, hogy nem volt nehéz, baromi nehéz volt, még úgy is, hogy alapvetően inkább én voltam az, aki meg akarta hozni ezt a döntést, és nagyon vágytam arra, hogy megismerjem önmagam.”

 

Az elmúlt évek során bátran vállalta gondolatait, véleményét, nem akart mindenkinek megfelelni, éppen emiatt sem volt meglepő, amikor férfiasabb külsőre váltott, és zeneileg is merész együttműködésbe kezdett. Novemberben teljesen új oldaláról mutatkozott be, az Andale című dalban, Magyarország egyik legsikeresebb rap előadójával az oldalán. Arra a kérdésre, hogy miért pont Curtissel készített duettet, és miért pont ebben a stílusban, az énekes azt válaszolta, hogy azért, mert kellett a megújulás.


„2023-ban nincs már ötvenéves pálya, nem lehet valaki ötven évig ugyanolyan. ...Ma már egy zenei pálya nettó két-három év. Nyilván lehet tovább csinálni akkor, ha az ember tud megújulni és van mit mutatnia magából.”


Az Andale nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében. Voltak, akik úgy gondolták, ez a stílus nem illik Tomihoz, aki számított ezekre a reakciókra is.

 

„Ez nem azt jelenti, hogy új szerepet öltöttem magamra, hanem hogy ilyen is vagyok. ... az ember változik, nyilván hatással van rá az élet, a szakmai dolgok és a magánélete.”

 

A tavaly novemberi beszélgetésben szó esett a művész gyerekkoráról és a színészi karrierjének kezdetéről. Elmesélte azt is, hogy milyen volt egyedül felköltöznie Miskolcról Budapestre, hogy megvalósítsa álmait. Az Operett Színházban eltöltött éveiről és szakmai sikereiről is beszámolt. Részletesen felidézte a 2016-os Sztárban sztár című showműsorban való győzelmét és élete legmeghatározóbb eseményeit. 

 

 

Az énekessel március 17-én a Győri Nemzeti Színház nagytermében találkozhat élőben is a közönség, egy exkluzív nagyzenekaros nőnapi koncerten!


Ha kíváncsi vagy a teljes beszélgetésre, kattints az alábbi linkre: