Albert Réka

Színész

Albert Réka vagyok. Táncművész diplomámat 2014-ben szereztem a Magyar Táncművészeti Főiskolán színházi tánc szakirányon. Műfajokat tekintve mindig is csillapíthatatlan volt a tudásvágyam, így kiskoromtól kezdve rengeteg stílust sajátíthattam el, mint a klasszikus balett, moderntánc, kortárstánc, hip-hop, amerikai sztepp, musical tánc, ír sztepp, indiai tánc, latin és standard táncok vagy az argentin tangó.

- Szakmai tapasztalataimat 18 évesen kezdtem gyűjteni egy németországi turnén, ahol két show-val jártam az országot 1 éven keresztül a mindösszesen 6 táncos egyikeként.

- Ezután a Motus Mozgásszínházi Társulatban felfedezhettem az alternatívabb táncszínházi értékeket is.

- 2011-2019 között a Coincidance Táncszínház tagja és szólistája voltam. Az itt eltöltött 8 évad alatt rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. A megszámlálhatatlan hazai színházi előadás (RAM Colosseum, Várkert Bazár, Mom Kult. Központ, MüPa, Budapest Kongresszusi Központ, Kecskeméti Nemzeti Színház, stb…) mellett volt szerencsém külföldi turnékkal eljutni Mexikóba, Izraelbe, Máltára, Dániába Olaszországba, Ausztriába, Bosznia-Hercegovinába és újfent Németországba is.

- Ez idő alatt kezdtem musicalekben is szerepelni és forgatásokon tapasztalatot szerezni, többnyire táncosként.

- 12 éve foglalkozom tanítással és koreografálással

- 2019-től szabadúszó táncművészként működöm.

- 2019 tavaszától csatlakoztam az Event Operetta repertoárjához, melyben színvonalas operett gálákkal örvendeztetjük meg a hazánkba látogató külföldi vendégeket dunai hajókon vagy a keszthelyi Festetics-kastélyban.

- 2019-ben a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Titanic című musical hazai premierjében szerepeltem az ensemble tagjaként.

- 2019 őszén a Rómeó és Júlia musical jubileumi előadásán voltam szintén ensemble tag,

- majd ez év októberében bekerültem a Titanic kőszínházi átdolgozásába is, melynek a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont.

- Szintén ez év őszén a Jászai Mari Színház Kabaré c. musicaljében lehettem állandó beugró, így minden héten újabb és újabb szerepet tanulhattam be, amit nagyon élveztem!

- 2020-ban a pandémia ellenére szerencsém volt ismét részt venni a Szegedi Szabadtéri Játékokon, immáron koreográfus asszisztensként két darabban is, ami az Agrippina című opera, és az Úrhatnám polgár című darab volt.

- Még ez év nyarán a Budafoki Dohnányii Zenekar – Don Giovanni operáját koreografálhattam.

- Ezt követően a Gangaray Dance Company-ban táncoltam az Agora II című darabban, ami szakmailag és emberileg is egy új szintre helyezett.

- Jelenleg is fejlesztem magam, tréningeken és magán órákon tökéletesítem tovább az eddig megszerzett tudásom. Emellett workshopokon tartok edzést vagy moderntánc órákat.

A tánc mellett az ének és a hangszeres zene is komoly része az életemnek: hegedűn, zongorán és gitáron játszom (ez utóbbit csupán autodidakta módon).

A járványhelyzet legpozitívabb velejárója számomra, hogy a színházi munkák hiánya lévén kézműves tehetségem kellett felszínre hozni, így elindult egy vállalkozásom: ólomcsíkozott üvegajtókat készítek megrendelésre.

Szezonális hobbim a poi zsonglőrködés és a túrázás.